LATESTED NEWS

ႏြားႏုိ႔ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ အ႐ိုးက်ဳိးႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္ ျမင့္တက္လာႏုိင္ဟု သုေတသနကဆို

Image and video hosting by TinyPic
ႏြားႏုိ႔တြင္ ကယ္လစီယမ္ဓာတ္ ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ လူမ်ားစြာက အ႐ိုးမ်ား သန္မာေစရန္ ႏုိ႔ေသာက္ေလ့ရွိၾကသည္။ သို႔ေသာ္ အမွန္တကယ္တြင္ ႏုိ႔ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ အ႐ိုးမ်ားကို ပိုက်ဳိးလြယ္ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ရပ္က ေဖာ္ျပသည္။
ယင္းေလ့လာမႈကို ဆြီဒင္ႏုိင္ငံရွိ အက္ပ္ဆာလာတကၠသိုလ္က ျပဳ လုပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး ၿဗိတိန္ေဆးပညာဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ ႏြားႏုိ႔ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားသာ အ႐ိုးက်ဳိးႏုိင္ေျခ ပိုမ်ား သည္မဟုတ္ဘဲ အမ်ဳိးသားမ်ား၊ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ေသဆုံးႏုိင္ေျခလည္း ပိုျမင့္မားေၾကာင္း သိရသည္။

လူမ်ား၏ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းစားသုံးမႈ အေလ့အထအေပၚ အဓိကထားၿပီး အုပ္စုႏွစ္စုခဲြ၍ သုေတသီမ်ားက ေလ့လာကာ ၎တို႔၏ အေလ့အထမ်ား၊ က်န္းမာေရးႏွင့္ ထိခိုက္ဒဏ္ရာရရွိမႈႏႈန္းတုိ႔ကို ႏႈိင္းယွဥ္ေလ့လာခဲ့သည္။ တစ္ေန႔လွ်င္ ႏုိ႔သုံးႀကိမ္ေသာက္သည့္ အမ်ဳိးသားမ်ားမွာ ႏွလုံးေသြးေၾကာဆုိင္ရာ ျပႆနာမ်ား ပိုမ်ားၿပီး အမ်ဳိးသားႏွင့္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ကင္ဆာေရာဂါရွင္မ်ား (သို႔မဟုတ္) သက္ႀကီးရြယ္အိုမ်ားအျဖစ္မ်ားသည့္ စိတ္ဖိစီးမႈအဆင့္ ပိုျမင့္မားေၾကာင္း သိရသည္။
ေသဆုံးႏုိင္ေျခ ျမင့္မားရျခင္းႏွင့္ အ႐ိုးက်ဳိးႏုိင္ေျခပိုမ်ားလာေစ ျခင္းမွာ D-galactose ဟုေခၚေသာ ႏုိ႔ထဲတြင္ပါ၀င္သည့္ သၾကားဓာတ္ေၾကာင့္ ျဖစ္ဖြယ္ရွိသည္။ D-galactose ဓာတ္မွာ စိတ္ဖိစီးမႈ၊ ခႏၶာကိုယ္ ေရာင္ရမ္းမႈတို႔ႏွင့္ ဆက္ႏႊယ္ေနသည္။ ႏုိ႔တစ္ခြက္တြင္ အျခားေသာ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ားထက္ Galactose မ်ား ပို၍ပါ၀င္သည္။
ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲထားေသာ ခ်ိစ္မ်ားတြင္ Galactose ပါ၀င္မႈမ်ားစြာနည္းပါးၿပီး ဒိန္ခ်ဥ္တြင္လည္း က်န္းမာေစေသာ ဘက္တီးရီးယားမ်ား ပါ၀င္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္သူ အက္ပ္ဆာလာတကၠသိုလ္ ပါေမာကၡကားလ္မုိက္ကယ္ဆင္က ၀ါရွင္တန္ပို႔စ္သတင္းဌာနသို႔ ေျပာၾကားသည္။
Credit : 7Day Daily

မွ်ေ၀ရန္ :

Post a Comment

သင္​၏မွတ္​ခ်က္​ ​ေရးပါ။.....

 
Allright reserved © 2016(Thank for Visit!) Da Surface. Designed by - Ye Tayza KyawYe Tayza Kyaw